Auton tuulilasin korjaus vai huolto?

Pääkaupunkiseudun kätevin tuulilasien huoltopalvelu

Menikö autosi tuulilasi halki? Meiltä saat autosi noudon ja palautuksen sekä sijaisauton ilman lisäkuluja!

Täytä vain viereinen lomake

Tilaa tuulilasin vaihto

Data form error. Please try again.
Product
Vaadittu kenttä
Auton nouto & sijaisauton toimitus
Vaadittu kenttä
Vaadittu kenttä
Palautus
Vaadittu kenttä
Quantity

Tuulilasin vaihto vai korjaus?

Tuleeko tuulilasi vaihtaa vai korjata? Tämä riippuu loppupeleissä tuulilasiin tulleen vaurion suuruudesta.  Jos kiveniskemä tuulilasissa on päässyt laajentumaan tai tuulilasissa on selkeä halkeama, on lasi vaihdettava uuteen. Käytännössä kahden euron kolikkoa suuremmat tai lasin reunassa olevat vauriot johtavat aina lasinvaihtoon.

Lasivakuutus.fi on Suomen kätevin tuulilasin vaihtopalvelu

Lasivakuutus.fi on Suomen ensimmäinen viiden tähden täysihoito tuulilasin vaihtoon, johon sisältyy huollettavan auton nouto ja palautus sekä  sijaisauto, jonka käytöstä asiakas kustantaa ainoastaan polttoaineen.

Eli jos sinun tarvitsee saada autosi lasit nopeasti vaihdettua ilman tarvetta sopivan huoltopisteen etsintään ja sinne ajamista, täytä varauslomake.

Tuulilasi on tärkeä osa auton korin kantavaa rakennetta

Hyväkuntoinen tuulilasi on samalla tavalla olennainen osa ajoturvallisuutta, kuin esimerkiksi jarrut. Todella harva kuitenkaan vaivautuu edes korjauttamaan tuulilasia kiveniskemän osuessa, vaikka ne ajan myötä johtavat lähes poikkeuksetta tuulilasin vaihtoon. Tuulilasin kunto on kovimmalla koetuksella kevään aikaan, jolloin teiden pölyn ja hiekan määrä on suurimmillaan lumien sulaessa. Pahimpia riskialueita lasivahingoille ovat moottori- ja kehätiet. Koska autoista pyritään tekemään kevyempiä, myös tuulilaseista on tehty kevyempiä vuosien saatossa. Siksi monista saattaa tuntua siltä, että nykypäivänä tuulilasit eivät kestäkään samalla tavalla, kuin ennen.

Kaikkia tuulilasin vaurioita ei kuitenkaan voida ikinä ehkäistä täydellisesti ja huonolla tuurilla vuodessa saattaakin tulla useampia halkeampia ja kiveniskemiä. Hyvä puoli kuljettajille on taas se, että suurin osa tuulilasin vaurioista on korjattavissa, kun auto tuodaan heti huollettavaksi. Tuulilasin vahingoittumista voidaan ehkäistä myös omalla ajokäyttäytymisellä.

Toimenpiteet kiven iskiessä tuulilasiin

Kiveniskemään voidaan käyttää ensiapuna läpinäkyvää korjausteippiä tai ihan tavallistakin teippiä. Teipin tarkoituksena on estää pölyn, hiekan, kosteuden sekä muiden epäpuhtauksien pääsy iskemän sisään. Korjauksen kanssa ei kannata viivytellä, erityisesti kylmään vuodenaikaan, sillä rajut lämpötilan muutokset ja pakkanen ovat omiaan laajentamaan iskemän kokoa lasin halkeamiseen asti.

Kiveniskemän laadun tarkastaminen

Monet suhtautuvat kiveniskemiin välinpitämättömästi, koska pienen vaurion ei oleteta haittaavan ajamista tai että se voisi laajentua halkeamaksi. Jos vaurion väri on puhtaan valkoinen ja enintään nuppineulan pään kokoinen, korjaus ei välttämättä ole tarpeellinen, sillä vaurio on lähinnä pinnallinen. Jos vaurion ympärillä taasen näkyy mustaa väriä, tuulilasi on jo kokonaan halki, sillä molemmat lasikerrokset sekä niiden välissä oleva PVB-kalvo on mennyt rikki. Tällöin ilma, kosteus ja epäpuhtaudet tulevat pahentamaan tilannetta paljon nopeammin.

Mikäli kiveniskemä on päässyt laajenemaan, niin lasi pitää silloin todennäköisesti vaihtaa.

Näin tilaat Lasivakuutus.fin tuulilasipalvelun

 

1

Varaa lasinvaihto varauslomakkeella

2

Haemme autosi ilmoittamastasi osoitteesta ja tuomme sijaisauton tilalle

3

Vaihdamme tuulilasisi ja olemme sinuun yhteydessä sopiaksemme autosi palautuspaikasta ja ajankohdasta

4

Palautamme autosi sovittuna aikana (30 minuutin sisään) sovitusta paikasta ja viemme sijaisauton pois

 

Lasivakuutus.fi on tuulilasivakuutuksen omistajalle tällä hetkellä ainoa laatuaan oleva tuulilasien täysihoito Suomessa

Pitääkö tuulilasi korjata vai vaihtaa? Lue lisää...

Saat tuulilasin vaihdon ajaksi käyttöösi sijaisauton. Lue lisää...

Tuulilasivakuutus kattaa kaikki auton lasipinnat. Lue lisää...

Tuulilasi vuotaa

Jos esimerkiksi tuulilasin tiiviste vuotaa vettä, auto kannattaa tuoda huoltotarkastukseen. Tuulilasin ympäryksen paikkaamiseen on olemassa erilaisia ratkaisuja esimerkiksi massainjektoinneilla. Jos sinulla ei ole kokemusta tällaisten toimenpiteiden suorittamisesta itse, mielestämme on paljon järkevämpää jättää työ ammattilaisen huoleksi, joka tekee homman takuutyönä.

Auton tuulilasin vaihto

Tuulilasin vaihto on tarpeellinen, kun korjaus ei ole enää mahdollista tai kannattavaa. Hajonneen lasin tilalle on vaihdettava tasan samanlainen malli, kuin alkuperäinen, sillä niiden ominaisuudet on mitoitettu tarkkaan auton koria ja sen tukea ajatellen. Monissa nykyaikaisissa autoissa tuulilaseissa on myös paljon teknisiä ominaisuuksia, joiden pois jättäminen voi vaikuttaa huomattavasti auton teknologian toimivuuteen. Tuulilasissa voi olla esimerkiksi antenni, sadetunnistin tai lämmitysominaisuuksia, jotka eivät toimisi oikein väärän mallisella tuulilasilla.

Tuulilasin vaihto on tärkeä toimenpide

Tuulilasin korjaus pienen kiveniskemän jälkeen on syytä tehdä heti. Joskus pieni korjaus estää ongelmaa pahenemasta, mutta on hyvä kysyä ammattilaisen mielipidettä ja arvioita, että onko vaihtaminen tarpeen. Saattaa nimittäin olla, että vauriota ei voikaan korjata ja vahingoittunut lasi on suorastaan vaarallinen.  

 

Näissä tilanteissa tuulilasia ei voida enää korjata

 • Kiveniskemä tai kolhu on kooltaan n. kahden euron kolikon suuruinen (halkaisija 2-2,5 cm)
 • Halkeama on mitaltaan yli 10 cm, vaikka se ei haittaisi ajonäkyvyyttä
 • Kolhun ympärillä näkyy mustaa väriä (lasin molemmat kerrokset sekä niiden välissä oleva kalvo on halki)
 • Kolhu tai halkeama on kuljettajan suorassa näkökentässä (saattaa aiheuttaa optisia vääristymiä)

Näin ehkäiset parhaiten tuulilasivaurioiden syntymisen

 • Pidä liikenteessä riittävät turvavälit
 • Aja varovaisesti hiekkaisilla ja soraisilla teillä
 • Muista pitää tuulilasi puhtaana
 • Tarkkaile tuulilasin pyyhkimien kuntoa

Lasiturva on suositeltava lisä kaskovakuutukseen

Myös tuulilasivakuutuksena tunnettu lasiturva on edullinen lisäturva ajoneuvojen kaskovakuutuksiin, joka kattaa kaikki auton lasipintoihin kohdistuvat vauriot tuulilasista sivuikkunoihin ja takalasiin. Lasiturvan ottaminen on kannattavaa, sillä tuulilasin vauriot ovat yleisimpiä syitä vahinkoilmoituksille koko Suomessa. Meiltä saat tarvittaessa sijaisauton, joka on olennainen osa Lasivakuutus.fin palvelua. Lasiturvan etuna on myös, että sen käyttäminen korvauksiin ei vaikuta vakuutussopimuksen bonustasoihin. Tilanne olisi toinen, jos lasien huolto korvattaisiin kaskon kolariturvasta.

Voinko korjata tuulilasin itse?

Korjaustoimenpiteitä voi yrittää tehdä myös itse siihen tarkoitetuilla korjaussarjoilla, mutta yleisesti niiden toimivuutta pidetään suhteellisen vähäisenä. On kuitenkin olemassa iso riski, että omat korjausyritykset saattavat jopa pahentaa tilannetta pisteeseen, jossa ammattilainenkaan ei pysty enää korjaamaan vahinkoa.

Lasivakuutus.fi lupaa asiakkailleen

 • Ammattitaitoisen ja nopean palvelun HelsingissäEspoossa, Vantaalla, Sipoossa, Keravalla, Järvenpäässä sekä Kirkkonummella
 • Huoltotyöt tehdään takuutyönä kokeneiden ammattilaisten toimesta
 • Tähtäämme parhaaseen mahdolliseen asiakastyytyväisyyteen

Tilaa tuulilasin vaihto

Varauslomake

Lasivakuutus.fi

Me huolehdimme autostasi samalla, kun jatkat matkantekoa vaivattomasti.
Lasivakuutus.fi

Meistä

Lue tiimistämme ja palvelustamme

Palvelun hinta

Maksat vain vakuutuksesi omavastuun

Ota yhteyttä

Täydet yhteystiedot
×