Auton tuulilasin vaihto

Pääkaupunkiseudun kätevin tuulilasien huoltopalvelu

Menikö autosi tuulilasi halki? Me tuomme ilman lisäkuluja käyttöösi sijaisauton sillä välin, kun vaihdamme autosi tuulilasin!

Täytä vain viereinen lomake

Tilaa tuulilasin vaihto

Data form error. Please try again.
Product
Vaadittu kenttä
Auton nouto & sijaisauton toimitus
Vaadittu kenttä
Vaadittu kenttä
Palautus
Vaadittu kenttä
Quantity

Auton tuulilasin vaihto

Auton tuulilasi on paljon enemmän, kuin pelkkä ajoneuvon ikkuna. Se on osa auton koria kantavaa rakennetta siitä huolimatta, että tuulilasit ovat nykypäivänä kaarevampia, ohuempia ja kevyempiä, kuin ennen. Ehjä tuulilasi kattaakin jopa 30 prosenttia korirakenteen kantokyvystä ja kolaritapauksissa se siirtää liike-energiaa auton koria kohden, joka parantaa matkustajien turvallisuutta. Niissä on myös paljon teknologiaa, kuten esimerkiksi sadetunnistin tai ne voivat olla osa auton kamera- ja tutkajärjestelmiä.

Pienikin tuulilasin kiveniskemä voi aiheuttaa kalliin laskun, jos siihen ei reagoida ajoissa. Auton lasin vaihto uuteen tulee kuitenkin aina kalliimmaksi, kuin pelkkä auton tuulilasin korjaus ja huolto. Pelkkä korjaus on kuitenkin mahdollista selvästi suurimmassa osassa vahingoista. Nykyaikaisten autojen tuulilasit koostuvat kahdesta lasilevystä, joiden välissä on läpinäkyvä ja kova PVB-kalvo, jota hyödynnetään myös turvalaseissa. Mikäli tuulilasin ulompaan kerrokseen syntyy osuman seurauksena särö, se kannattaa tarkistaa ja huoltaa heti.

Tuulilasin kiveniskemä

Kiveniskemän aiheuttamat vahingot tuulilasiin ovat tavanomaisimmillaan kevään aikaan, jolloin tiet ovat lumien sulamisen jäljiltä täynnä hiekoituksesta jäänyttä pikkukiveä, soraa ja hiekkaa. Tuulilasin kiveniskemä voidaan useimmiten korjata suhteellisen vähällä vaivalla.

Tärkeintä on se, että kiveniskemä otetaan vakavasti, koska pienikin osuma voi lähteä nopeasti leviämään isommaksi halkeamaksi. Heti suoritettavilla huoltotoimenpiteillä pyritään pitämään tuulilasin lujuus kasassa.

Tuulilasin halkeama

Tuulilasin suuremmilta halkeamilta vältytään korjauttamalla kiveniskemät heti, mutta se edellyttää, että iskemä ei ole kuljettajan näkökentässä ja se on kooltaan tarpeeksi pieni. Pienemmätkin kuljettajan näkökentässä olevat säröt voivat aiheuttaa optisia taittovirheitä tuulilasin läpi.

Halkeaman laajenemista voidaan hidastaa poraamalla, mutta se ei palauta tuulilasin alkuperäistä lujuutta. Voimakkaat muutokset ilman lämpötilassa voivat myös helposti kasvattaa halkeamia. Jopa 90 % halkeamista saa alkunsa kiveniskemistä, jotka ovat kohdistuneet tuulilasin alareunaan. Jos iskemän värissä näkyy mustaa, se tarkoittaa, että tuulilasi on halki ja vaihto on lähes poikkeuksetta edessä.

Auton tuulilasin vaihto vai pelkkä korjaus?

Auton tuulilasin vaihto on lähes välttämätön tilanteissa, joissa kiveniskemän koko on halkaisijaltaan isompi, kuin kahden euron kolikko, eli noin 2,5 cm. Jotkut tuulilasien valmistajat eivät suosittele korjaustoimenpiteitä yli 2 cm kokoiselle iskemälle ja monet maat ovat myös suoraan kieltäneet korjaustoimenpiteet kuljettajan näkökenttää haittaavissa vahinkotapauksissa. Halkeama itsessään ei saisi olla pituudeltaan yli 10 cm.

Lasivakuutus.fi on tuulilasivakuutuksen omistajalle tällä hetkellä ainoa laatuaan oleva tuulilasien täysihoito Suomessa

Pitääkö tuulilasi korjata vai vaihtaa? Lue lisää...

Saat tuulilasin vaihdon ajaksi käyttöösi sijaisauton. Lue lisää...

Tuulilasivakuutus kattaa kaikki auton lasipinnat. Lue lisää...

Lasivakuutus.fi suorittaa auton tuulilasin vaihdon ammattilaisen otteella

Lasivakuutus.fi on Suomen ensimmäinen tuulilasin vaihtopalvelu, joka toimittaa sijaisauton suoraan paikan päälle tuulilasin vaihdon yhteydessä, jonka ansiosta pääset jatkamaan heti matkaasi. Sijaisauton kustannukset sisältyvät asianmukaisen vakuutuksen hintaan, joten siitä ei koostu asiakkaalle ylimääräisiä kuluja, eivätkä normaalit lasivahingot tai sijaisauton käyttöön ottaminen vaikuta vakuutusbonuksiin.

Huoltopisteemme sijaitsee Helsingin Heikinlaaksossa, jossa mekaanikkomme suorittavat auton tuulilasin vaihdon ja muut korjaustoimenpiteet vankalla ammattitaidolla. Kun työ on suoritettu, huollettu auto toimitetaan takaisin omistajalle ja sijaisauto haetaan vaihdossa pois. Tätä kätevämpää auton tuulilasin vaihtoa ei löydy tällä hetkellä mistään Suomessa!

Tuulilasivakuutus on kannattava hankinta

Tuulilasivakuutus, tai lasiturva, on monien kaskovakuutuksia tarjoavien vakuutusyhtiöiden lisäturva, jolla voi kattaa kaikki auton ikkunat ja lasipinnat. Lasiturva on saatavilla lähes poikkeuksetta kaikentasoisille kaskovakuutuksille. Tuulilasin korjauksen tai paikkaamisen omavastuu on yleensä 0 € ja tuulilasin vaihdon omavastuu 100-200 euron tuntumassa.

Jos ajoneuvon omistajalla ei ole erillistä tulilasivakuutusta, korvaus voidaan ottaa myös auton kolarointiturvasta, mutta tämä vaikuttaa lähes poikkeuksetta vakuutussopimuksen bonuksiin. Tuulilasin rikkoutuminen onkin useimmiten korvattavia syitä monissa vakuutusyhtiöissä.

Lue lisää tuulilasivakuutuksesta.

Tuulilasin vaihtoaika - Kauanko vaihdossa kestää?

Auton tuulilasin vaihto kestää kauemmin, kuin pelkkä korjaaminen. Vaihdossa menee keskimäärin pari tuntia, jonka jälkeen tuulilasin kiinnityksessä käytettävän liiman pitää vielä kuivua muutama tunti.

Näin suojaat tuulilasin paremmin vahingoilta

  • Muista pitää riittävä turvaväli muuhun liikenteeseen
  • Noudata varovaisuutta sorateillä
  • Tarkkaile tuulilasin pyyhkimien kuntoa ja puhtautta sekä käytä pissapojan nestettä tasaisin väliajoin

Lasivakuutus.fi lupaa asiakkailleen

  • Edullisen ja nopean palvelun HelsingissäEspoossa, Vantaalla, Sipoossa, Keravalla, Järvenpäässä sekä Kirkkonummella
  • Huoltotyöt tehdään takuutyönä kokeneiden ammattilaisten toimesta
  • Tähtäämme parhaaseen mahdolliseen asiakastyytyväisyyteen

Tilaa tuulilasin vaihto

Varauslomake

Lasivakuutus.fi

Me huolehdimme autostasi samalla, kun jatkat matkantekoa vaivattomasti.
Lasivakuutus.fi

Meistä

Lue tiimistämme ja palvelustamme

Palvelun hinta

Maksat vain vakuutuksesi omavastuun

Ota yhteyttä

Täydet yhteystiedot
×