Tuulilasivakuutus

Tuulilasivakuutus, tai virallisemmin lasiturva, on kaskovakuutuksiin saatava lisäturva, joka kattaa ajoneuvon tuulilasin ja muut ikkunapinnat kiveniskemien ja halkeamien varalta (kattoikkuna luetaan usein kolariturvan piiriin). Lasiturva on saatavilla jossain muodossa lähes kaikille ajoneuvotyypeille, mutta niiden sopimusehdot voivat vaihdella vakuutusyhtiöittäin.

Miksi tuulilasivakuutus on hyvä olla olemassa?

Ajoturvallisuuden kannalta on todella tärkeää, että tuulilasi on hyvässä kunnossa jatkuvasti. Nykyajan tuulilaseissa on erilaisia teknisiä ominaisuuksia, jotka ovat olennainen osa auton toimintoja. Niihin voi olla sisäänrakennettuna esimerkiksi antenni, sateentunnistin, kamerajärjestelmä, lämmönsäätely ja niin edelleen. Autojen tuulilasien paksuus on myös vähentynyt tuntuvasti vuosien varrella, koska autojen valmistajat pyrkivät tekemään autoistaan kevyempiä mm. polttoaineen kulutuksen vähentämisen vuoksi. Tämä voi ilmetä helpompana tuulilasin halkeamisena.

Tuulilasit tehdään kahdesta lasikerroksesta, joiden välissä on kova PVB-kalvo. Tämä rakenne pitää tuulilasin kasassa myös silloin, kun siihen tulee isompikin vaurio, mutta jos vaurioita ei huolleta nopeasti, edessä voi olla tuulilasin vaihtoMuut auton lasipinnat ovat usein pelkkää karkaistua lasia, joille ei voida tehdä samoja korjaustoimenpiteitä.

Vanhoihin autoihin verrattuna tuulilasit ovat nykyään todella kalliita niiden teknologisen kehityksen vuoksi. Kalliimman lasin vaihdossa saattaa köyhtyä helposti jopa tuhat euroa, eikä sen vuoksi kannata myöskään menettää kaskon bonuksia, jos huoltotyöt maksatetaan kolariturvasta. Lasiturvan kautta laskutettuna kalliimmankin tuulilasin omavastuuosuus on vain parin sadan euron luokkaa. Tuulilasin korjaus voidaan korvata kokonaan tuulilasivakuutuksesta ilman omavastuuta. Lasivakuutus.fi:n palveluista löytyy myös sijaisauto korjauksen ajaksi tarvittaessa.

Tuulilasin kiveniskemät ja halkeamat ovat todella yleisiä

Tuulilasin kiveniskemät ja halkeamat ovat yksi yleisimmistä syistä, miksi vahinkoilmoituksia tehdään vakuutusyhtiöille. Tuulilasin vauriot ovat jopa yleisempiä, kuin kolarit. Niiden määrä liikkuu vähintään kymmenissätuhansissa vuosittain, joskus jopa sadoissatuhansissa. Eniten niitä tapahtuu kevään aikaan, jolloin hiekoitus pöllyää liikenteessä sulaneen lumen jäljiltä. Huonokuntoiset nastarenkaat ovat myös yleinen tekijät lasivahingoissa.

Tarkista vakuutuksesi kattavuus

On hyvä olla tietoinen siitä, että kattaako nykyinen kaskosi myös auton lasit. Se voi hyvinkin sisältyä vakiona kattavampaan kaskosopimukseen, eli sitä ei silloin tarvitse ottaa enää erikseen. Lasiturva ei kuitenkaan maksa, kuin muutaman kympin keskimäärin vuodessa ja kolariturvan kautta maksatettu tuulilasin huolto voi tulla jopa sen verran kalliiksi bonuksien alenemisen jälkeen, että voit päästä halvemmalla maksamalla koko työn omasta pussistasi vakuutusyhtiön sijaan.

Mitä tekijät vaikuttavat tuulilasivakuutuksen hintaan?

Tuulilasivakuutuksen hinta vaihtelee sen perusteella, kuinka paljon erilaisia ominaisuuksia lasi sisältää ja kuinka paljon omistamallasi automerkillä tai -mallilla ajetaan.

Tilaa tuulilasin vaihto

Varaa aika numerosta 0400 700 557 tai alla olevan varaus­kalenterin kautta. Noudot ja palautukset Heinäkuun ajan arkisin 8.00 - 16.00. Jotain poikkeuksia on myös. Vapaat nouto ajat näkyy kalenterissa

heinäkuu
Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Varauskalenteri Soita ja varaa
  • Heinäkuun ajan toivoisimme, että tuulilasin vaihtojen varaukset tehtäisiin verkkosivuston kautta. Vapaat ajat näet varauskalenterista. Voit varata ajan TÄSTÄ

Toki puhelin palvelu toimii 0400700557 numerosta tarvittaessa.

Voit laittaa kysymyksiä WhatsApin kautta, tai lähettää sähköpostia osoitteeseen info@lasivakuutus.fi.

Kaikki varauksen tehneet saavat 100€ lahjakortin rengasvertailu.fi rengaskauppaan.