23.03.2023

Toimenpiteet kiven iskiessä tuulilasiin

Monet suhtautuvat kiveniskemiin välinpitämättömästi, koska pienen vaurion ei oleteta haittaavan ajamista tai että se voisi laajentua halkeamaksi. Jos vaurion väri on puhtaan valkoinen ja enintään nuppineulan pään kokoinen, korjaus ei välttämättä ole tarpeellinen, sillä vaurio on lähinnä pinnallinen. Jos vaurion ympärillä taasen näkyy mustaa väriä, tuulilasi on jo kokonaan halki, sillä molemmat lasikerrokset sekä niiden välissä oleva PVB-kalvo on mennyt rikki. Tällöin ilma, kosteus ja epäpuhtaudet tulevat pahentamaan tilannetta paljon nopeammin.

Mikäli kiveniskemä on päässyt laajenemaan, niin lasi pitää silloin todennäköisesti vaihtaa.

Ensiavuksi kiveniskemään

Kiveniskemään voidaan käyttää ensiapuna läpinäkyvää korjausteippiä tai ihan tavallistakin teippiä. Teipin tarkoituksena on estää pölyn, hiekan, kosteuden sekä muiden epäpuhtauksien pääsy iskemän sisään. Korjauksen kanssa ei kannata viivytellä, erityisesti kylmään vuodenaikaan, sillä rajut lämpötilan muutokset ja pakkanen ovat omiaan laajentamaan iskemän kokoa lasin halkeamiseen asti.

Vuotaako tuulilasi?

Jos esimerkiksi tuulilasin tiiviste vuotaa vettä, auto kannattaa tuoda huoltotarkastukseen. Tuulilasin ympäryksen paikkaamiseen on olemassa erilaisia ratkaisuja esimerkiksi massainjektoinneilla. Jos sinulla ei ole kokemusta tällaisten toimenpiteiden suorittamisesta itse, mielestämme on paljon järkevämpää jättää työ ammattilaisen huoleksi, joka tekee homman takuutyönä.

« Palaa takaisin