Tuulilasin vaihto ja huono näkyvyys

06.04.2023

Tuulilasin kunnolla on merkitystä

Tuulilasin kunnolla on merkitystä ja se korostuu keväällä auringon paistaessa matalalta. Likainen, naarmuinen ja halkeillut lasi heikentää havainnointia ja siten liikenneturvallisuutta ja tekee ajamisesta raskaampaa.

Päivien piteneminen on pimeän talven jälkeen tervetullut piristys, mutta se tuo liikenteeseen myös omat haasteensa. Vaikka auto olisi hyvä pitää puhtaana läpi vuoden, monella on jäänyt talven kurakeleillä puhdistuskerrat vähiin tai kokonaan tekemättä. Talven ajan pölyä ja muuta likaa kerännyt tuulilasin sisäpinta heikentää erityisesti aurinkoisella kelillä havainnointia huomattavasti.

Tuulilasin ulkopinta puolestaan naarmuuntuu ajan kuluessa väistämättä, mikä heikentää lian tapaan näkyvyyttä autosta ja aiheuttaa ikäviä heijastuksia. Tuulilasin käyttöikää voi pidentää pitämällä tuulilasi ja samalla koko auto puhtaana, vaihtamalla tuulilasinpyyhkijät säännöllisesti sekä pesemällä tuulilasia ajossa aina reilulla määrällä pesunestettä. Hyvät turvavälit vähentävät myös kiveniskemien ja niistä seuraavien halkeamien riskiä. Näin keväällä teiden pientareilta nousee ajoittain myös sakeita hiekkapilviä varsinkin raskaan ajoneuvon ajaessa lähelle tien reunaa. Hiekkapilvi kuluttaa tuulilasia, joten sellaiseen ajamista kannattaa välttää.

Jos sinulla on tuulilasivakuutus voit varata ajan täyttämällä lomake. Me noudamme autosi, tuomme sijaisauton tilalle veloituksetta. Maksat vain omavastuun. Kun autosi on valmis palautamme sen sovitusti.

Mikäli sinulla ei ole tuulilasivakuutusta niin voit pyytää tarjouksen TÄSTÄ

« Palaa takaisin